Забавянето на 
Плана за развитие от МС вече нанася загубиВицепремиерът

...
Забавянето на 
Плана за развитие от МС вече нанася загубиВицепремиерът
Коментари Харесай

150 млн. лв. губим от туткане: Вицепремиер

Забавянето на 
Плана за развиване от Министерски съвет към този момент нанася загуби

Вицепремиерът Б. Сандов призна, че към този момент губим 150 млн. лева в екоресора, поради закъснение на кабинета по Плана за възобновяване.

Няма спор на ползи по проблема с Кресненското дефиле и трасето на Автомагистрала Струма, увери пред БНР вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Повод за коментара му станаха обвинявания на някогашния министър на районното развиване Николай Нанков, за интервенция бащата на премиера Кирил Петков.

" Това е безспорна нечиста сделка ”, уточни Сандов. " Присъствал съм на потресаващи неща. Когато се обсъждаше от къде да мине трасето на Автомагистрала Струма Петков съобщи: " Баща ми сподели, че трасето не би трябвало да минава отсам, тъй като той е еколог ". Асен Василев направи очи като чинийки и предизвести, че ще загубим европейското финансиране. Петков сподели: " На мен татко ми това сподели ". Направо ти иде да се гръмнеш ", разяснява преди дни шефът на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.
" Бащата на Петков, е, изразявал своята гражданска позиция по тази тематика ”, безапелационен бе вицепремиерът. " Той  няма никакво касателство, в случай че приказваме за дейности, решения и присъединяване на лица по формален ред в този развой. Нито е част от проектанта, нито е част от осъществяването, нито е част от някоя от институциите, които вземат решения по този въпрос. За никаква шуробаджанащина не може да става въпрос ", уточни Сандов.

Напомняме, че м.г. по много подобен метод начин и братът на тогавашния министър Петков също " изрази своята гражданска позиция ”. Фамилията има апетитни парцели, свързани с дивия плаж Корал и там настъпиха промени с устройството. Сега премиерското семейство има морската къща на първа линия на брега на Лозенец, която се стопанисва от бащата с " гражданска позиция ” и е противозаконна. Целият имот е заварден с бариери, а в близост вили имат доста техни другари.

Припомняме също, че за удивление на мнозина при тази администрация на Промяната беше дефинитивно узаконена " подпорната стена ” на Алепу, която в действителност е хотел на Главболгарстрой. Причината евентуално се крие във обстоятелството, че правист на компанията се оказва зам.-министър на финансите във ведомството на Василев от кабинета на Политическа партия.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР